Principe polis

Principe polis

Bent u op zoek naar een ‘schone polis’, ook wel principe polis genoemd? Dan bent u bij Care4Life in behulpzame, beschermende en zorgzame handen. Care4Life is dé zorgverzekering voor christelijk Nederland. Sinds 1 januari 2023 zijn wij de enige actieve aanbieder met een principe polis in Nederland.

De principe polis is een basisverzekering voor mensen die zich niet willen verzekeren voor levensbeëindigende behandelingen, zoals: abortus (waaronder de abortuspil), euthanasie, en evenmin voor behandelingen als genderveranderende operaties. De Bewust Verzekerd polis van Care4Life sluit dekking voor deze zaken uit.

Waarom is Care4Life opgericht?

Care4Life is opgericht, omdat heel veel christenen door het wegvallen van de welbekende principe polis in vertwijfeling raakten. Jaren geleden hebben wij een vergunning aangevraagd, om de principiële basisverzekering aan te kunnen bieden. Nadat wij van de Nederlandse Zorgautoriteiten onze vergunning kregen, hebben wij hier niets mee gedaan. Dit omdat er al een goede aanbieder was en wij niet wilden concurreren op het christelijke erf. Toen deze partij in 2022 aangaf te stoppen, hebben wij onze verantwoordelijkheid genomen en zijn in oktober vorig jaar naar voren gestapt, zodat u als klant bewust kunt blijven kiezen voor de principe polis of schone polis.

 

Uw vertrouwen waard

Als ondernemers hebben wij meer dan dertig jaar ervaring met zorgverzekeringen. Zo waren wij de drijvende kracht achter Dominass, hét adviesbureau voor predikanten in Nederland. Ruim 80% van deze bijzondere, hechte beroepsgroep had haar zorgverzekering bij ons ondergebracht. Relaties van Care4Life kunnen profiteren van onze bestaande contacten in de doelgroep van bewuste christenen.

Wat is een principe polis?

Na de invoering van de verplichte basisverzekering in 2006 is er een amendement aangenomen, ingediend door de SGP en CU. Hierdoor werd het mogelijk gemaakt om onder andere levensbeëindigende behandelingen als abortus en euthanasie uit te sluiten van dekking. Dat is nog steeds van kracht. Deze polis met principiële uitsluitingen wordt ook wel de schone polis genoemd. Omdat er qua wet- en regelgeving niets is veranderd, kunnen mensen die principiële keuzes willen blijven maken dus nog steeds kiezen voor een principe polis. Door eenvoudig hun
bestaande verzekering om te wisselen voor onze Bewust Verzekerd polis. Deze basisverzekering kent acht met name genoemde uitsluitingen. Een uitsluiting betekent dat er binnen uw (gezins)verzekering géén vergoeding wordt gegeven.

Kunnen mensen overstappen naar Care4Life?

Dat kan alleen als iemand momenteel niet verzekerd is. Dat geldt bijvoorbeeld voor mensen die als vrijgesteld gemoedsbezwaard te boek staan. Ook als een kind de leeftijd van achttien jaar bereikt, kan het direct overstappen naar Care4Life. Mensen die nu elders verzekerd zijn kunnen per 1 januari 2024 hun bestaande verzekering omwisselen voor de unieke principiële basisverzekering. Dit gaat heel eenvoudig. Onze specialisten bij Care4Life regelen na aanmelding de gehele overstap naar de principe polis zonder dat verzekerden hier verder nog iets voor hoeven te doen. Heeft u vragen, neem dan contact met ons op via onderstaande knop of stuur direct een mail naar info@care4life.nl.

 

Bij welke zorgverzekeraar brengt Care4Life de risico’s onder?

Dit doen wij bewust bij een relatief kleinere zorgverzekeraar, Eucare. De reden is eigenlijk heel simpel. Vanuit ons verleden kennen wij Eucare als betrouwbare en luisterende risicodrager. Zo is onder andere de grootste zorgcollectiviteit voor predikanten in Nederland al jarenlang bij hen ondergebracht. Daarnaast werkt Eucare nauw samen met gerenommeerde adviseurs in onder andere Zeeland en Twente. Belangrijk hierbij is dat we bij Eucare kunnen overleggen over premies en voorwaarden. Iets wat bij de grote zorgverzekeraars onmogelijk is geworden. Eucare is een Nederlandse verzekeraar die gevestigd is op Malta. Zoals alle zorgverzekeraars staat ook Eucare onder streng toezicht van de Nederlandse Zorgautoriteiten.

Naast Eucare werken wij nauw samen met Aevitae, dat verantwoordelijk is voor het vlekkeloos verwerken van de declaraties vanuit de principe polis. Ook met deze professionals werken wij al vele jaren op een plezierige manier samen.

Wanneer kunnen geïnteresseerden zich aanmelden bij Care4Life?

Dit kan ieder moment via de website www.care4life.nl. Tot november 2023 is er de mogelijkheid om hier uw e-mailadres achter te laten, zodat u in november als eerste informatie over onder andere de premie ontvangt. Ook kunt u daar meer achtergrondinformatie lezen over de unieke basisverzekering met de naam principe polis en over de mensen erachter.