Christelijke ziektekostenverzekering

Christelijke ziektekostenverzekering

Iedereen in Nederland is verplicht een basisverzekering af te sluiten. Bij Care4Life kiest u uit twee vormen christelijke ziektekostenverzekering. Ook helpen we bij het vinden van (christelijke) zorgverleners. Zo brengen we geloof, zorg en hulp samen. Iedereen in Nederland wordt geaccepteerd bij het afsluiten van een basisverzekering. Of iemand nu ziek of gezond is.

De enige christelijke zorgverzekeraar waarbij u de mogelijkheid heeft om NIET te kiezen voor o.a. abortus en euthanasie

Care4Life is sinds 1 januari 2023 de enige christelijke zorgverzekeraar die een principepolis aanbiedt, waarbinnen geen dekking wordt geboden voor onder andere levensbeëindigende behandelingen als abortus en euthanasie. Ook gender-veranderende operaties en genetische onderzoeken die de ongeboren vrucht kunnen beschadigen worden niet vergoed. Wij krijgen vaak de vraag of een christelijke ziektekostenverzekering bestaat. Niet iedereen is in zijn eigen gemoed namelijk ten volle verzekerd áls het gaat om verzekeren. Vaak gaat het dan met name om kwesties als abortus en euthanasie. Veel mensen voelen zich niet prettig als hun bijdrage aan een ziektekostenverzekering ook gebruikt wordt om levensbeëindigende behandelingen te vergoeden.

Wanneer u kiest voor onze principepolis Bewust Verzekerd, bent u er ook daadwerkelijk van verzekerd dat u geen dekking ontvangt voor die behandelingen én dat uw premie daar niet voor gebruikt wordt.

 

Reguliere ziektekostenverzekering

Naast de Bewust Verzekerd polis, biedt Care4Life als christelijke zorgverzekeraar ook de mogelijkheid om u te verzekeren met een reguliere basisverzekering/ziektekostenverzekering. Binnen deze reguliere basisverzekering bieden wij wél de mogelijkheid om christelijke zorg af te nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een christelijke psychotherapeut of aan christelijke kraamzorg. maar wij sluiten o.a. behandelingen als genderveranderende operaties of vruchtwaterpuncties niet uit, evenals abortus en euthanasie. Bij deze basisverzekering worden deze zaken dus wel vergoed.

 

De christelijke ziektekostenverzekering is tijdens de komst van het huidige zorgverzekeringsstelsel mogelijk gemaakt door een amendement van de SGP en ChristenUnie in 2006. Door dit amendement is het mogelijk om te kiezen voor een basisverzekering met uitsluitingen, de christelijke ziektekostenverzekering mét een pro life standpunt was een feit. Veel christenen in Nederland kiezen sinds 2006 daarom voor een ziektekostenverzekering mét christelijke principepolis, ook wel schone polis genoemd.

Care4Life is sinds 1 januari 2023 de enige zorgverzekeraar voor christelijk Nederland die deze optie nog biedt. Op het moment dat er geluiden klonken dat andere aanbieders deze principepolis niet meer zouden aanbieden, hebben de initiatiefnemers van Care4Life alles op alles gezet om binnen korte tijd deze verzekering te kunnen blijven aanbieden.

De initiatiefnemers achter Care4Life hebben al meer dan 30 jaar ervaring op het kerkelijk erf, door de door hen  opgerichte verzekering voor predikanten en andere geestelijk verzorgers.

Dat is de reden dat veel christenen in Nederland in december 2022 massaal de keuze maakten om voor hun christelijke zorgverzekering over te stappen naar Care4Life. Heeft u vragen hoe het precies werkt óf over de inhoud van onze christelijke ziektekostenverzekering?

Neem dan gerust contact op met het Care4Life team. Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte.