Kraamzorg christelijk

Kraamzorg christelijk

Zorg door christelijke zorgverlener of christelijke zorginstelling

Zorg op maat, zorg die past bij uw leven en levensstijl, kortom bewuste keuze voor bewuste zorg. Bent u daarom op zoek naar zorg door christelijke zorgverleners? Zowel de Care4Life restitutiepolis als de naturapolis bieden deze vorm van zorg door een christelijke zorgverlener of christelijke zorginstelling.

Christelijke kraamzorg, een verrijking

De kraamtijd is een fijne tijd, maar ook een heftige periode. De eerste kennismaking met uw of jullie kindje, de verwelkoming in het gezin. Als er al broertjes of zusjes zijn, is dit ook de tijd dat hun leven verandert, waarin zij wennen aan hun nieuwe broertje of zusje én dat anderen betrokken worden bij hun verzorging en opvoeding gedurende deze periode.
Vindt u het ook belangrijk dat kraamzorg aansluit bij uw overtuigingen en principes, waar het woord christelijk centraal staat? Via de zorgverzekering van Care4Life is het mogelijk om voor kraamzorg op christelijke grondslag te kiezen.

Juist in de kwetsbare kraamtijd is het prettig om verzorgd te worden door iemand die weet wat gangbaar is in een christelijk gezin. Degene die de kraamzorg op zich neemt, is immers aanwezig in uw huis, uw thuis. Een veilige plek waarin de normale gezinssituatie zoveel mogelijk moet worden voortgezet. Is het uw gewoonte om te bidden voor en te danken na het eten bijvoorbeeld, of bijbel te lezen? Dan is het een verrijking als iemand dezelfde gewoontes heeft en deze in uw gezin kan voortzetten.

 

Problemen in uw relatie, christelijke begeleiding

Heeft u problemen in uw relatie of huwelijk? Hebben zich ingrijpende situaties voorgedaan? Bent u niet meer gelukkig, maar wilt u wel aan uw relatie werken? Dan kan relatietherapie het antwoord zijn op uw moeilijkheden. Het is fijn dat er een betrokken zorgverlener voor u klaarstaat op dat moment. Het is nog fijner als deze zorgverlener begrijpt wat uw achtergrond is en welke normen en waarden u nastreeft in uw relatie of huwelijk maar ook daarbuiten. Het is mogelijk om voor christelijke relatietherapie te kiezen wanneer u verzekerd bent bij Care4Life.

Christelijke psycholoog:  een bewuste keuze

Loop je of loopt u vast, is er iets ingrijpends gebeurd of is er bijvoorbeeld sprake van een burn-out? Praten met een psycholoog kan je helpen met je problemen, door voorvallen anders te bekijken, je op weg te helpen in je verwerkingsproces of om een indicatie te krijgen voor andere psychologische zorg. Bent u op zoek naar een psycholoog, het liefst iemand die uw achtergrond begrijpt? Via de zorgpolissen van Care4Life is het mogelijk om te kiezen voor een christelijke psycholoog. Een christelijke psycholoog weet door de christelijk context van uw leven vaak beter hoe bepaalde situaties of gevoelens geplaatst moeten worden in uw leven. Daarom is het logisch dat mensen met een christelijke achtergrond de voorkeur hebben voor christelijke, psychologische zorg. Care4Life voorziet in christelijke zorg, óók bij psychische problemen.

 

Betrokken verlening

Bevindt u zich in een situatie waar u te maken heeft met hulpverlening of hulpverleners of bent u juist op zoek naar hulpverlening? Care4Life biedt binnen haar zorgpolissen ruimte voor verlening. Wanneer u gebruikmaakt van hulpverlening is het prettig dat hulpverleners inzicht hebben in uw situatie en leefomgeving, snappen wat u bezighoudt en wat uw normen en waarden zijn. Daarom kunt u als u verzekerd bent bij Care4Life zonder problemen bewust kiezen voor verlening.

Vertrouwde behandeling in christelijk GGZ

Wanneer u behandeld wordt in een GGZ instelling is het prettig dat de zorg en behandeling verzorgd wordt door mensen die affiniteit hebben met uw achtergrond en christelijke overtuigingen. Daarom biedt Care4Life de mogelijkheid om behandeld te worden in of door een christelijke GGZ instelling.

Bij vragen of twijfels kunt u gerust contact opnemen via onderstaande button. Gemakkelijk op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook.