Keuze uit twee polissen

Met de lancering van Care4Life bieden we een unieke zorgverzekering voor mensen die bewust keuzes willen maken, die staan voor de eigen, christelijke normen en waarden. Care4Life maakt bewust kiezen mogelijk. Kiezen voor (christelijke) zorg, kiezen voor leven.

Care4Life biedt de basisverzekering Bewust Verzekerd Natura en Restitutie aan. Twee basisverzekeringen waarbij de beschermwaardigheid van het leven centraal staat. Basisverzekeringen die geen ingrepen of behandelingen vergoeden die het leven beëindigen of ingrijpend veranderen.

Het gaat dan om:

  • Abortus in een ziekenhuis. Behalve als het leven van de moeder in gevaar is. Ongeveer 90% van de abortussen vindt plaats in een kliniek. Deze worden betaald via een subsidieregeling van de overheid en niet via de zorgverzekering.
  • Euthanasie
  • Diverse genetische onderzoeken: NIPT, nekplooimeting en vlokkentest
  • Diverse anticonceptiemiddelen: koperhoudende spiraaltjes, morning-after pil en abortuspil.
  • In-vitrofertilisatie (IVF) waarbij er restembryo’s zijn. IVF zonder restembryo’s vergoeden we wel.In-vitrofertilisatie (IVF) waarbij er geslachtscellen worden gebruikt die niet van de wettelijke partner zijn.
  • Kunstmatige inseminatie met donorsperma (KID) waarbij sperma wordt gebruikt die niet van de wettelijke partner is.
  • Hormoonbehandelingen en geslachtsveranderende ingrepen en de vervolgbehandelingen bij transseksualiteit. Geslachtsbepalende ingrepen bij tweeslachtigheid vergoeden we wel.

Binnen deze basisverzekeringen vergoeden wij algemene en christelijke zorg. We maken afspraken over christelijke zorg. Natuurlijk kunt u ook kiezen voor algemene zorg. Soms stellen we daar wel extra voorwaarden aan, zoals bij IVF.

Christelijke zorg

Wij bieden ook een reguliere basisverzekering

We wijzen klanten de weg naar hulpverleners. Kiest u toch voor abortus of euthanasie? Of wilt u een behandelaar met Christelijke signatuur? Dan kunt u bij Care4Life ook kiezen voor een reguliere basisverzekering.